V sodelovanju z Veterinarsko postajo Slovenj Gradec smo razvili program Artemis Veterina. Program je namenjen vodenju poslovanja veterinarske postaje. Namenjen je tako delu na postaji, kot tudi delu veterinarjev na terenu.

Delo na postaji:

Na veterinarski postaji ali ambulanti se uporablja program za delo v mali praksi, prevzemu in izdaji materiala in zdravil, obračunu dela, vodenju skladišča, vodenju zalog posameznega veterinarja …
Podatki v mali praksi izhajajo iz podatkov o lastniku in njegovi živali. Pri podatkih o živali lahko shranite tudi rezultate preiskav (rentgenske slike, izvide krvnih preiskav…). Ogledate si lahko zgodovino zdravljenja živali in izpišete vse potrebne dokumente.

Delo na terenu:

Veterinarji program uporabljajo na terenu pri zdravljenju živali, osemenitvah, cepljenju … Na terenu vnašajo dokumente in jih na tiskalniku tudi izpisujejo. S tem odpade ročno pisanje računov in prepisovanje dokumentov na postaji, hkrati pa tudi mučno urejanje in izdelava rekapitulacij za veterinarja ob oddaji gotovine. Vnos osemenitev in ambulantnih dnevnikov izhaja iz kmetijskega gospodarstva in živali na gospodarstvu, zato veterinar porabi zelo malo časa za izdelavo dokumenta. Veterinar lahko na terenu vidi zgodovino zdravljenja živali, oziroma osemenitev posameznih živali.

Izmenjava in osveževanje podatokov:

Podatki se pošiljajo med veterinarji in postajo, tako imajo vsi veterinarji vpogled v zdravljenja in osemenitve, ki so jih opravili njihovi kolegi. Prenosi šifrantov in prometnih datotek med postajo in veterinarji na terenu poteka preko interneta, zato ni potrebno, da so veterinarji zaradi prenosa podatkov prisotni na postaji, podatke si lahko osvežijo povsod, kjer imajo dostop do interneta.
Veterina
oblikovanje spletnih strani www.28vitamin.com & izvedba spletnih strani www.vegatop.si